Druk bezochte reddingboot dag in Hoek van Holland en Ter Heijde

Op de zeer geslaagde open dag even uitgevaren voor een man over boord, voordat de reddingboot ter plaatse was lag de man al in de ambulance. Vervolgens verder gegaan met onze donateurs verwennen.

Even na 14.30 uur werd de bemanning gealarmeerd voor een persoon te water in de Europoort. De reddingboot Jeanine Parqui werd net ‘geladen’ aan de steiger. Bijboot Brutus snelde vooruit met 2 opstappers en vlot nadat de gasten van boord gehaald waren uitgevaren. Net voordat de Jeanine Parqui ter plaatse kwam was de man uit het water en in de ambulance. Drenkeling ging naar het ziekenhuis en de reddingboot retour Berghaven om onze gasten verder te verwennen.

Personen die hebben meegevaren met de KNRM reddingboot Jeanine Parqui, de Koningin Juliana, voormalig reddingboot Hoek van Holland, en een reddingboot van ‘s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade waren bijzonder enthousiast. Het weer was prachtig en het vaarwater kalm, met dank aan Neptunus.

 

Op de wal verzorgde het clownsduo de Mikkies het vermaak voor de jeugd en spoorde volwassenen aan vooral donateur te worden. Een demonstratie met een 6 persoons reddingvlot trok ook de nodige aandacht. Kleurplaten voor de jeugd om de wachttijd korter te laten lijken. Eind van de middag showde de RPA 15 met imposante waterstralen zijn bluscapaciteit.

bron  KNRM Hoek van Holland

foto’s hoek van Holland KNRM

foto’s ter Heijde Fred van den Ende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *